Jasmine Tea – Ceaiul chinezesc cu iasomie

http://manay.ro/wp-content/uploads/2014/04/c05-Jasmine-Tea-Ceai-de-iasomie.jpg

Jasmine Tea este faimosul ceai verde chinezesc parfumat cu flori de iasomie. Metoda de preparare tradițională este laborioasă și sofisticată: frunzele de ceai verde, recoltate primăvara devreme, sunt preparate și stocate la umbră până la sfârșitul verii când, pe munți, înflorește iasomia. Florile de iasomie sunt culese dimineața, devreme, petalele fiind încă închise; se păstrează la rece pe parcursul zilei, iar apoi, noaptea, sunt împrăștiate peste ceaiul verde unde florile se deschid eliberându-și astfel întreaga aromă. Acest proces de înmiresmare se repetă câteva zile la rând, chiar de 6-7 ori în cazul ceaiurilor de top. La final, petalele de iasomie sunt îndepărtate iar ceaiul verde este uscat din nou.

Pe lângă savoarea delicată ce încântă simțurile, ceaiul chinezesc cu iasomie combină virtuțile și efectele benefice ale celor două ingrediente. Ceaiul verde, care are cam un sfert din cofeina unei cafele, stimulează organismul prin proprietățile sale energizante, în timp ce iasomia accelerează metabolismul și are influențe relaxante.

Obiceiul, în cultura multimilenară a Chinei, este ca oaspeții să fie întâmpinați cu Jasmine Tea.

La noi, la Shanhay Bar, puteți degusta ceaiului autentic chinezesc: ceaiul verde cu iasomie – Jasmine Tea.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.